وضعیت تحقق اهداف توسعه پایدار در سال ۲۰۲۳

نوع مقاله : دیدگاه‌ها

نویسندگان

1 دانشجوی دکتری ارزیابی و آمایش سرزمین، گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه مالیر، مالیر، ایران

2 استاد پژوهش، بخش تحقیقات علف های هرز، مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

10.22092/irn.2024.132661

چکیده

اهداف توسعه پایدار یا اهداف جهانی، مجموعه‌ای از ۱۷ هدف جهانی به‌‌هم‏پیوسته است که به‌منظور ارائه طرحی برای دستیابی به آینده بهتر و پایدارتر برای همه، طراحی شده‌اند. این اهداف در سال ۲۰۱۵ توسط سازمان ملل متحد به‌‌عنوان یک فراخوان جهانی جهت اقدام برای پایان دادن به فقر، حفاظت از کره زمین و تضمین‌‌ اینکه تا سال ۲۰۳۰ همه مردم از صلح و رفاه برخوردار خواهند بود، تصویب شد. این اهداف هفده‌‌گانه عبارتند از: 1) ریشه‌‌کن کردن فقر، 2)ریشه‌‌کن کردن گرسنگی، 3) سلامت و رفاه، 4) آموزش با کیفیت، 5) برابری جنسیتی، 6) دسترسی به آب آشامیدنی و بهداشت، 7) انرژی مقرون‏به‌‌صرفه و پاک، 8) کار شایسته و رشد اقتصادی، 9) صنعت، نوآوری و زیرساخت، 10) کاهش نابرابری، 11) شهرها و جوامع پایدار، 12) مصرف و تولید مسئولانه، 13) اقدام برای جلوگیری از تغییرات آب‏و‏هوایی، 14) حیات زیر آب، 15) حیات روی زمین، 16) صلح، عدالت و نهادهای قوی و 17) مشارکت برای رسیدن به اهداف. (شکل 1). در ادامه، وضعیت تحقق هر کدام از این اهداف در سال 2023، به‌‌طور خلاصه بررسی شده است.

عنوان مقاله [English]

-

نویسندگان [English]

  • Zeynab Hossein nejad 1
  • Eskandar Zand 2
1 -
2 Professor, Iranian Research Institute of Plant Protection, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Tehran, Iran.