پژوهشگر، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
10.22092/irn.2024.132010
چکیده
دانشمندان برخی از مکانیسمهای مولکولی کنترلکننده گیاهی را برای محصولات مهمی مثل سویا و برنج، که نسبت به افزایش دمای کره زمین حساس هستند و به آن واکنش نشان میدهند، کشف کردهاند. بهطوریکه افزایش دما منجر به رشد سریعتر ریشه آنها میشود و این عامل به مقادیر بالای نیتروژن و فسفر در خاک بستگی دارد. بنابراین، اکتشافات بهدستآمده علاوهبر کمک به ایجاد محصولات با سازگاری بیشتر در برابر تغییرات آبوهوایی، به اهمیت خاکی سرشار از مقادیر بالای نیتروژن و فسفر برای تقویت رشد محصولات و بیشتر شدن عناصر غذایی اشاره دارد.
عنوان مقاله [English]
Key nutrients help plants beat the heat
نویسنده [English]
Tahereh Alizadeh
Research Expert, Research Institute of Forests and Rangelands, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Tehran, Iran