هر گونه گیاهی، فلور میکروبی (قارچها و باکتریها، میکروارگانیسمهای تشکیلدهنده فلور میکروبی گیاه هستند) متمایزی دارد. برخی از میکروبها در سطح گیاه و برخی دیگر در بافتهای آن زندگی میکنند. بذر نیز دارای میکروارگانیسمهایی است که برای گیاه ارزشمند هستند، سبب رشد آن میشوند و از آن در برابر برخی بیماریها محافظت میکنند. اما منشأ میکروارگانیسمهای گیاه چیست؟ محققان گروه محیطزیست و علوم گیاهی (DEEP: Department of Ecology Environment and Plant Sciences) در دانشگاه استکهلم به مسئولیت احمد عبدالفتاح (Ahmed Abdelfattah) نتایج پژوهش خود را با هدف ارائه پاسخ به این سؤال، در مجله EnvironmentalMicrobiology منتشر کردند. تحقیقات آنها نشان داد، دانه بلوط دارای میکروبهای بسیاری است و نهالهای بلوط، فلور میکروبی خود را از این دانهها به ارث میبرند. احمد عبدالفتاح میگوید: «این ایده که دانهها میتوانند رابط بین میکروبهای درخت مادر و نهالها باشند، بهطور مکرر بحث شده است، اما این اولین بار است که کسی مسیر انتقال میکروبها را از دانه به برگ و ریشه گیاهان ردیابی میکند».
عنوان مقاله [English]
Seeds transfer their microbes to the next generation
نویسنده [English]
Parvin Salehi Shanjani
Associate Prof., Research Institute of Forests and Rangeland, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Tehran, Iran